tündérrózsáktól az egzotikus halakig

lubickolás a Hévízi-tó természeti értékeiben

Hévízen 25.000 éve esett eső bukkan a felszínre, létrehozva a világ legnagyobb természetes környezetben levő fürdésre is használt termáltavát. A melegvizes tó körül kialakult élőhely sajátságos körülményeinek köszönhetően unikális növény- és állatfajoknak ad otthont. Sétánk során lubickolhatunk a Hévízi-tó Természetvédelmi Területén előforduló kincsek látványában.

... Mikroszkopikus rákok, az emberi hámsejteket csipkedő szúnyogirtó fogasponty, a tavon és a csatornán úszkáló tündérrózsák, egzotikus halkülönlegességek a tó kifolyó csatornájában - tűzfejű tarkasügér, csak itt élő vadponty, kínai ősfenyők, fésűs mocsárciprusok a Mississippi völgyeiből, Indiai pimpó, holtfa ami teli van élettel, vöcskök, növény ami rovarral is táplálkozik ...

Hogyan alakult ki a Hévízi-tó, milyen veszélyeztető tényezők érték a múltban? Milyen szerepet tölt be a véderdő a tó körül? Hogyan újíthatunk fel egy erdőt több lépésben, úgy mindig legyen a területen fa? Miért szükséges az élő fa az erdőbe? Hol élnek rovarok, milyen munkát végeznek el. Mit történik a környezetünkkel, ha ellenőrzés nélkül szabadon engedünk idegen, ismertlen növény- és állatfajokat?

  • Találkozó: Tófürdő, Festetics Fürdőház bejárat (Ady Endre utca)
  • Geotúravezető: Samu Zoltán Tamás, Információ: +36 30 414 9009
  • A séta időtartama: 2 óra
  • Táv: 3 km, könnyű séta
  • Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő lábfejet védő cipő, fényképezőgépet érdemes hozni.
  • Részvételi díj: 1800 Ft/felnőtt, 900 Ft/gyerek (6-14 korig), nyugdíjas , 6 év alatt ingyenes
  • A hévízi séta már 2 főtől garantáltan elindul

ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES

Időpontok

2021.04.24.

15:00 óra

2021.05.07.

17:00 óra

Online foglalás

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.