tündérrózsáktól az egzotikus halakig

lubickolás a Hévízi-tó természeti értékeiben

Ez a túránk jelenleg kizárólag ingyenesen foglalható.

KATTINTS A GEOTÚRÁK GOMBRA A RÉSZLETEKÉRT!

Ismerd meg az új Tavirózsa tanösvényt és a Lombkoronakilátót, a Hévízi-tó körül kialakult élőhely sajátságos növény- és állatfajait egy különleges séta alkalmával!

Hévízen 12.000 éve esett eső bukkan a felszínre, létrehozva a világ legnagyobb természetes környezetben levő fürdésre is alkalmas termáltavát. A melegvizes tó körül kialakult élőhely sajátságos körülményeinek köszönhetően unikális növény- és állatfajoknak ad otthont. Sétánk során lubickolhatunk a Hévízi-tó Természetvédelmi Területén előforduló kincsek látványában.

... Mikroszkopikus rákok, az emberi hámsejteket csipkedő szúnyogirtó fogasponty, a tavon és a csatornán úszkáló tündérrózsák, egzotikus halkülönlegességek mint a tűzfejű tarkasügér vagy a csak itt élő vadponty, a tavat körülölelő Véderdőben magasodó kínai ősfenyők, fésűs mocsárciprusok, holtfa ami teli van élettel, a jégmadár és a kisvöcskök, rovarevőnövények...varázslatos mikró életközösséget alkotnak.

Hogyan alakult ki a Hévízi-tó, milyen veszélyeztető tényezők érték a múltban? Milyen szerepet tölt be a Véderdő a tó körül? Hogyan újíthatunk fel egy erdőt több lépésben, úgy mindig legyen a területen fa? Miért szükséges a holt fa az erdőben? Hol élnek rovarok, milyen munkát végeznek el? Mit történik a környezetünkkel, ha ellenőrzés nélkül szabadon engedünk idegen, ismertlen növény- és állatfajokat?

  • Találkozó: Tourinform Iroda Hévíz (Rákóczi u. 2.)
  • Geotúravezető: Samu Zoltán Tamás, Információ: +36 30 414 9009
  • A séta időtartama: 2 óra
  • Táv: 3 km, kis emelkedőkkel
  • Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő lábfejet védő cipő, fényképezőgépet érdemes hozni.
  • Részvételi díj: 1800 Ft/felnőtt, 900 Ft/gyerek (6-14 korig) , 6 év alatt ingyenes
  • A hévízi séta már 2 főtől garantáltan elindul

Előzetes bejelentkezés szükséges

IDŐPONTOK

2022. május 7.

17:00 óra

2022. május 14.

17:00 óra

2022. május 21.

17:00 óra

Online foglalás

Foglalj időpontot időben. A foglalásod pár órán belül e-mailben igazoljuk vissza.

Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki, kizárólag a túrára való jelentkezés visszaigazolására és a túrával kapcsolatos információk továbbítására használjuk fel.