Programötletek személyre szabva

MINDENEGYBEN

Hévízi városnéző séta, melyben az összes túrából becsempészünk egy kicsit, mesélünk az erődről a templomokról, a rómaiakról és a békeidős fürdőéletről.

FESTETICSEK ÖRÖKSÉGE

A Nyugat-Balaton utolsó 250 évét a Festetics család története határozza meg, róluk mesélünk több érdekes családi történetet. Bemutatjuk épített és természeti örökségét.

ÉJSZAKAI GYALOGTÚRA A KESZTHELYI-HEGYSÉGBEN

A Keszthelyi-hegység mészkő és dolomit tömbjeit egykor tenger alakította, mar karsztbokorerdöket, orchideákat és a csodabogyót is megtaláljuk ezen az élőhelyen, de a legendák szerint vadlányok is rejtőznek errefelé.

SZENDREY JÚLIA ÖRÖKSÉGE

A Szendrey emlékszobát kerékpárral a legjobb megközelíteni, akit érdekel  Petőfi feleségének és az ő családjának története, nagyon érdekes vezetésben lehet része.

MATULA BÁCSI ÉS AZ Ő CSODÁJA

Szerencsére a Diás sziget ma a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kezelése alatt van, így egy kellemes kerékpártúra után rövid evezéssel érjük el ezt a zárt csodavilágot, a Diás szigetet.

ORCHIDEÁK NYOMÁBAN A KESZHELYI HEGYSÉGBEN

Gondoltad volna, hogy a Keszthelyi-hegységben több, mint 35 féle orchidea faj él. Könnyed túra során be is mutatjuk miért is ilyen különlegesek ezek a csodálatos növények.