Rólunk

Három megyében otthon vagyunk 

  • Zala
  • Somogy
  • Veszprém

Csoportoknak, családoknak igény szerint állítunk össze programokat Zalában, Somogyban és Veszprémben.

A Nyugat-Balatonon vagy Hévízen nyaralsz és programot keresel? Segítünk hasznosan eltölteni az idődet! Bemutatjuk Neked a természeti értékeket, elmeséljük a táj történelmét. Elmondjuk a legendákat és ha kéred a meséket is.

Csorja Kriszta, idegenvezető

Balatonfüreden nőttem fel, több, mint 10 éve élek és dolgozom Hévízen. Először buszos kirándulásokat vezettem Budapestre, Veszprémbe, Pécsre és további magyar városokba német és angol nyelven. Hévízhez a városmarketing és a Tourinform Irodai munkám során kerültem még közelebb, 2019 óta vezetek városi sétákat. 

2001 óta idegenvezetek, 2007-ben vezettem az első kerékpártúrát a Balaton körül, azóta nagyon sok minden változott, a kerékpáros útvonalak, az okostelefonok és az elektromos kerékpár mind könnyebbé teszik a túrázást. Az érdekességek sokszor nem a főútvonalak mellett rejtőznek, ezért túráimban igyekszem helyi különlegességeket is belecsempészni és bemutatni. Nagyon szeretek az apró részletekben gyönyörködni. Különösen lenyűgöz a római birodalom és életforma. Egyik kedvenc helyem Hévízen a Villa Rustica, vagy Fenékpusztai erőd, ahonnan több legenda és számtalan régészeti lelet maradt ránk. Természetesen a főúri életforma, a Festeticsek, a Reischl család, a híres hévízi orvosok és a fürdővendégek, korabeli pletykái és költők, írók irodalmi remekei is sok történetet mesélnek.

Samu Zoltán Tamás, geotúravezető

Belső Somogyból érkeztem Zala megyébe. 


Rólunk írták

Szolgáltatások

Buszos és kerékpárostúrák, lebonyolítása több évtizedes tapasztalattal, Magyarországon és külföldön.

Körutazások

Utaskísérés hely- és nyelvismerettel Olaszországban, Angliában és Skóciában

Buszos városnézések

Csoportos kirándulások hévízi és balatoni indulási helyszínekről Magyarországon

Inszentív programok

Csapatépítő városnézések céges rendezvények, osztálykirándulások részére

Amennyiben Zala, Veszprém és Somogy megyében helyismerettel rendelkező idegenvezetőt, geotúravezetőt keresel, kérd ajánlatunkat.