RÓLUNK

HÁROM MEGYÉBEN OTTHON VAGYUNK

  • Zala
  • Somogy
  • Veszprém

Csoportoknak, családoknak igény szerint állítunk össze programokat Zalában, Somogyban és Veszprémben.

A Nyugat-Balatonon vagy Hévízen nyaralsz és programot keresel? Segítünk hasznosan eltölteni az idődet! Bemutatjuk Neked a természeti értékeket, elmeséljük a táj történelmét. Elmondjuk a legendákat és ha kéred a meséket is.

Csorja Kriszta, idegenvezető

Balatonfüreden nőttem fel, több, mint 10 éve élek és dolgozom Hévízen. Először buszos kirándulásokat vezettem Budapestre, Veszprémbe, Pécsre és további magyar városokba német és angol nyelven. Hévízhez a városmarketing és a Tourinform Irodai munkám során kerültem még közelebb, 2019 óta vezetek városi sétákat. 

2001 óta idegenvezetek, 2007-ben vezettem az első kerékpártúrát a Balaton körül, azóta nagyon sok minden változott, a kerékpáros útvonalak, az okostelefonok és az elektromos kerékpár mind könnyebbé teszik a túrázást. Az érdekességek sokszor nem a főútvonalak mellett rejtőznek, ezért túráimban igyekszem helyi különlegességeket is belecsempészni és bemutatni. Nagyon szeretek az apró részletekben gyönyörködni. Különösen lenyűgöz a római birodalom és életforma. Egyik kedvenc helyem Hévízen a Villa Rustica,  ahonnan több legenda és számtalan régészeti lelet maradt ránk. Természetesen a főúri életforma, a Festeticsek, a Reischl család, a híres hévízi orvosok és a fürdővendégek, korabeli pletykái és költők, írók irodalmi remekei is sok történetet mesélnek.

Személyes blog az idegenvezetésről:

Samu Zoltán Tamás, geotúravezető

Belső Somogyból érkeztem Zala megyébe. A Georgikon Egyetemen Természetvédelmi mérnökként végeztem. Mindig vonzott a természet világa. Szívesen túrázom, de akár órákat is el tudtam tölteni Somogyban, a Nyíresi legelőn orchideák után kutatva. Nagyon érdekel a Táj és Ember kapcsolata, 2020 óta elnöke vagyok a Táj és Ember Kulturális és Természetvédő Egyesületnek, melynek egyik alappillére a fiatalok ismeretanyagának bővítése tudományos előadásokon keresztül. Szerencsésnek érzem magam, hogy a geobotanikai séták során a mocsári élővilágtól a zalai dombságig változatos élőhelyeket tudok bemutatni.

Személyes riport a természet táj és a természet szeretetéről:


MÉDIA MEGJELENÉSEK

Nyár 21.

2021.06.18

"1:46:46 másodperctől a Nyár 21 adásában a Hévízi túrákról."

Kleine Zeitung

2019.08.24.

"A helyszínen minden tökéletesen meg volt szervezve, a túrákat Csorja Krisztina vezette, aki érdekes képet adott a magyar életstílusról."

M1 Híradó

2018.01.18.

"Gőzerővel történelmi séták Hévízen."

Amennyiben Zala, Veszprém és Somogy megyében helyismerettel rendelkező idegenvezetőt, geotúravezetőt keresel, kérd ajánlatunkat.