KOSZTÜMÖS VILLASÉTA

 Interaktív időutazás a boldog békeidőkbe

A tematikus séta során korhű ruhába öltözött idegenvezető kalauzolásával utazunk 100 évet vissza az időbe. Megismerjük a villák történetét, megtudjuk kik voltak a villák tulajdonosai és milyen társasági élet zajlott Hévízen a Boldog Békeidőkben. 

A századfordulón Hévízen sok hagyományos fürdővároshoz hasonlóan csodálatos villák épültek. A város fejlődése a Boldog Békeidőkben, a két világháború között töretlenül folytatódott, több épületet, a fürdő bérlője ifj. Reischl Vencel saját befektetésként építtetett. Szerencsére sok villában, - mint például a Szent András Reumakórház épületeiben - szinte változatlan formában gyönyörködhetünk. Több villa működik szállodaként, panzióként.... Sokszor elsuhanunk az épületek mellett, sétánk során megállunk és rácsodálkozunk a villák homlokzatára fényképek segítségével felidézzük az egykori városképet, a villák történetét. 

  • Találkozó: Tourinform Iroda (Hévíz, Rákóczi u. 2)
  • Idegenvezető: Csorja Krisztina, Információ: +36 20 470 7058
  • A séta időtartama: 2 óra
  • Táv: 1,5 km, könnyű séta
  • Részvételi díj: 2500 Ft/felnőtt
  • A hévízi séta már 4 főtől garantáltan elindul

KÜLÖN KÉRÉS ESETÉN, MEGFELELŐ IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT INDÍTJUK.

ONLINE FOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod pár órán belül e-mailben igazoljuk vissza.

Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki, kizárólag a túrára való jelentkezés visszaigazolására és a túrával kapcsolatos információk továbbítására használjuk fel.