ZALA-VÖLGY GYÖNGYE

E-bike túra Kehidára, evezés a Zalán és ebéd

Túránk során kipróbálhatod milyen érzés a Zala dombokon, a Balaton-felvidékhez hasonló, kedves kis falvakon keresztül elektromos kerékpárral átsuhanni. Nem a kondíció a fontos, hanem a technika, mégis érzed, hogy teljesítettél! Túránk legmagasabb pontja Kehida vadonatúj Fénykeresztje és a 10 éve elkészült Teréz Anya kilátó, ahonnan csodálatos Zalai panorámában lehet részünk. Megállunk az angliai "packhorse" hidakhoz hasonló kétlyukú kőhídnál,  érintjük a Göcseji szoknyás haranglábat.. Kiderül miért szoknyás a harangláb, melynek extra különlegessége, hogy 35 éve minden délben Erzsike néni kézi erővel húzza meg a harangot. 

A 14 km kerékpározás után, kenuból is megismerjük viszonylag szűk, növényekkel sűrűn benőtt vadregényes Zala folyót. Megtudhatjuk mi az a szóló-rák, a réti csík, teljes testközelből csodálhatjuk meg a vízpartok elmaradhatatlan növényeit, a sást, nádat, fűzt. Az evezés végén a Mariska hagyományőrző udvarban házi készítésű szörpökkel és kemencében sült langallóval tankolunk energiát. A visszaúthoz kényelmes elektromos kisbusz áll rendelkezésünkre.

  • Találkozó: Tourinform Iroda Hévíz (Rákóczi u. 2. +36 83 540 131)
  • Idegenvezető: Csorja Krisztina, Információ: +36 20 470 7058
  • A túra időtartama: 5 óra
  • Táv: 14 km kerékpározás, szintkülönbség 260 m, 6,5 km evezés
  • Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő lábfejet védő cipő, fényképezőgépet érdemes hozni.
  • Részvételi díj: 16.500 Ft/fő, amely tartalmazza az e-bike és a kenubérlést túravezetést, langallót és frissítőt, és a visszautazást
  • A túra 8 fő jelentkezése esetén indul el, maximális létszám, 9 fő.

ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES

Időpontok

Online foglalás

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.

Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki, kizárólag a túrára való jelentkezés visszaigazolására és a túrával kapcsolatos információk továbbítására használjuk fel.