a Zala-völgy gyöngye

e-bike túra Kehidára, evezés a Zalán és ebéd

Túránk során kipróbálhatod milyen érzés a Zala dombokon, a Balaton-felvidékhez hasonló, kedves kis falvakon keresztül elektromos kerékpárral átsuhanni. Nem a kondíció a fontos, hanem a technika, mégis érzed, hogy teljesítettél! Túránk legmagasabb pontja Kehida vadonatúj Fénykeresztje és a 10 éve elkészült Teréz Anya kilátó, ahonnan csodálatos Zalai panorámában lehet részünk. Megállunk az angliai "packhorse" hidakhoz hasonló kétlyukú kőhídnál,  érintjük a Göcseji szoknyás haranglábat.. Kiderül miért szoknyás a harangláb, melynek extra különlegessége, hogy 35 éve minden délben Erzsike néni kézi erővel húzza meg a harangot. 

A 14 km kerékpározás után, kenuból is megismerjük viszonylag szűk, növényekkel sűrűn benőtt vadregényes Zala folyót. Megtudhatjuk mi az a szóló-rák, a réti csík, teljes testközelből csodálhatjuk meg a vízpartok elmaradhatatlan növényeit, a sást, nádat, fűzt. Az evezés végén a Mariska hagyományőrző udvarban házi készítésű szörpökkel és kemencében sült langallóval tankolunk energiát. A visszaúthoz kényelmes elektromos kisbusz áll rendelkezésünkre.

  • Találkozó: Tourinform Iroda Hévíz (Rákóczi u. 2. +36 83 540 131)
  • Idegenvezető: Csorja Krisztina, Információ: +36 20 470 7058
  • A túra időtartama: 5 óra
  • Táv: 14 km kerékpározás, szintkülönbség 260 m, 6,5 km evezés
  • Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő lábfejet védő cipő, fényképezőgépet érdemes hozni.
  • Részvételi díj: 16.500 Ft/fő, amely tartalmazza az e-bike és a kenubérlést túravezetést, langallót és frissítőt, és a visszautazást
  • A túra 8 fő jelentkezése esetén indul el, maximális létszám, 9 fő.

Együttműködő partnerek

Hévíz

az élet forrása

Kehidakustány

gyógyfürdő, történelem, friss levegő

Bugyborék

Vízitúra és Szabadidő Sportegyesület

ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES

Időpontok

2022. júniustól ismét indul garantált időpontokban, addig előzetes megbeszélés után egyéni igény szerint foglalható

A TÚRÁN A HELYEDET AZ  INDULÁSI IDŐPONTOT MEGELŐZŐ NAPON BEÉRKEZETT ELŐLEG FIZETÉSSEL TUDJUK BIZTOSÍTANI. RÉSZLETEKET A VISSZAIGAZOLÁSBAN KÜLDÜNK.

Online foglalás

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.

Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki, kizárólag a túrára való jelentkezés visszaigazolására és a túrával kapcsolatos információk továbbítására használjuk fel.